The real reasons for using Linux

I submitted this to HPR, see episode 1641.

I am a Linux user since the end of 1999. Which is 15 years already. I've also been trying for almost 15 years to convince other people to try Linux. And I must confess that I very often used wrong arguments doing this. After 15 years it is time to ditch some fake arguments, and to tell you the real reasons why you should switch to Linux. :-)

Lees verder…

Waarom Linux? En nu echt!

Ik gebruik Linux sinds eind 1999. Dat is al 15 jaar. Ik probeer ook al bijna 15 jaar lang om andere mensen te overtuigen om ook Linux te proberen. En ik moet bekennen dat ik daarbij erg vaak verkeerde argumenten heb gebruikt. Na 15 jaar is het tijd om een aantal misverstanden de wereld uit te helpen, en jullie de echte redenen te vertellen waarom je Linux moet gebruiken :-)

Lees verder…

Linux in de klas. Wedden voor een pintje?

Voor mensen die mij al langer kennen, is het geen nieuws meer. Ik ben een Linuxfan. Ik ben ervan overtuigd dat op de dag van vandaag heel wat PC-gebruikers beter af zouden zijn met Linux op hun PC, in plaats van Windows. Ik heb dan ook al vaak aan mensen aangeboden om Linux op hun PC te installeren, maar meestal zijn ze niet zo happig. Onbegrijpelijk eigenlijk :-)

In deze post wil ik het hebben over een bijzonder soort computers, waarvoor een installatie van Linux volgens mij een grote stap vooruit zou zijn: de computers in de Vlaamse lagere scholen en kleuterscholen.

Lees verder…