Skip to main content

SFD 2012: Linux mint vanop een USB-stick

Deze zaterdag, 15 september, is het weer software freedom day! Dit jaar installeren we geen Linuxdistributie op je harde schijf, want dat deden we vorig jaar al :-)

Dit jaar maken we een draagbare linuxdistributie op een USB-stick, die je dan kunt gebruiken op zo goed als iedere conventionele computer of laptop. We kiezen voor Linux Mint, en installeren dat op een usb-stick met behulp van Unetbootin.

De video is naar mooie traditie minder professioneel, met hier en daar onhandig knipwerk, een plots einde, en commentaar in lelijk verkavelingsvlaams. Maar als tegenprestatie mag je de stick die ik maakte komen lenen om uit te proberen. Op voorwaarden dat je hem zelf komt halen, en dat ik hem nog niet aan iemand anders gegeven heb :-)

Update: 1 GB schrijfbare ruimte op de USB-stick is te weinig om de updates te kunnen installeren. (Mint 13 is al een aantal maanden uit, en er staan wel wat updates te wachten.) Onderaan zal ik een howto voorzien om je systeem opnieuw stabiel te krijgen, als je het probeerde te upgraden met te weinig schrijfbare ruimte. Maar beter is dat je bij het opzetten van je systeem 2 GB (2048 MB) vrije ruimte voorziet, in plaats van de 1 GB in de video.

Als aardigheidje heb ik ook nog een fotootje van ‘the making of’, dat ik jullie niet wou onthouden:

the making of

Comments

Comments powered by Disqus