Skip to main content

Blog geüpgraded naar Drupal 6

Nu binnen enkele weken Drupal 7 gereleaset zal worden, wordt het tijd om zelf over te schakelen naar Drupal 6. Ik blijf graag een versie achter, omdat ik op die manier minder updates moet installeren.

Ik beheer een aantal Drupalsites, waaronder deze blog. Dat was dan ook de eerste die er aan moest geloven. Aangezien het niet om een uitblinker gaat qua bezoekersaantallen, en omdat ik op deze blog geen speciale modules gebruik, dacht ik de upgrade in de gauwte even rechtstreeks op de server te doen. Ik had gauw de handleiding voor de upgrade gelezen, en het leek me niet zo moeilijk.

Niet dus. Het updatescript bleef hangen, en ik kreeg heel wat foutmeldingen over het ontbreken van een tabel 'menu_router'. (Table 'menu_router.blabla' doesn't exist.) Het was niet direct duidelijk wat precies het probleem was, en ik vond ook niet direct een oplossing op het internet.

Uiteindelijk heb ik het in orde gekregen door de upgrade op een andere server te doen. Ik vermoed dat het probleem te maken heeft met de versie van mysql (4.1.22) en php (5.2.13) van mijn hosting provider. Op mijn testerver heb ik mysql 5.0.51a en php 5.2.6, en daar liep de upgrade naadloos.

Wat ik nog wel vergeten was, was de Nederlandse vertaling te installeren. Die was wel geïnstalleerd voor mijn site onder Drupal 5, en omdat die bij Drupal 6 ontbrak, kreeg ik hier en daar nog een foutmelding. Door de vertaling te installeren, was ook dat probleem van de baan.

En tenslotte moest ik nog eens naar de instellingenpagina surfen waar de plaats voor de tijdelijke bestanden gedefinieerd is, en die bestaande instelling blijkbaar opnieuw bewaren, om nog van een andere foutmelding af te geraken.

Waarmee nu hopelijk deze blog probleemloos zal verder draaien onder Drupal 6.

Comments

Comments powered by Disqus