Ga door naar de hoofdinhoud

Mozilla topman verkiest Bing boven Google

Als je Firefox - Mozilla's bekende webbrowser - installeert, dan is de standaard startpagina een aangepast Googlescherm. De deal die hiervoor bestaat tussen Google en Mozilla loopt in 2011 ten einde, en dat is er nu al aan te merken :-)

Asa Dotzler, ‘community coördinator’ bij Mozilla, adviseert in een blog post om Bing als zoekmachine te gebruiken in plaats van Google. Het privacybeleid van Microsoft is volgens hem minder slecht dan dat van Google.

Het is inderdaad maar een griezelig idee dat Google, dat alles weet over je zoekgewoonten, de nieuwsbronnen die je volgt, je e-mails en je kalender, het niet zo nauw neemt met de privacy van de mensen. Of Microsoft dit zo veel beter zal doen, blijft natuurlijk nog de vraag.

Facebook wil dat iedereen zijn privacy te grabbel gooit

Miljoenen Facebookgebruikers kregen gisteren of vandaag een schermpje te zien, dat vertelde dat Facebooks privacybeleid verandert. Standaard wordt nu veel meer informatie zichtbaar voor iedereen op het Internet, of voor ‘vrienden van vrienden’ (wat min of meer hetzelfde is als heel het Internet ;-)). Zij die dat niet willen, moeten eerst vanalles uitvinken. Uiteraard lokt deze zet heel wat kritische reacties uit.

Vermoedelijk wil Facebook mee op de trein van het ‘Microbloggen’ springen, waar de geposte berichten ook standaard door iedereen gelezen kunnen worden.

Wat mijn facebookaccount betreft; je zal toch tot mijn ‘selecte’ vriendenclubje moeten behoren vooraleer je mijn status, geboortedatum,... zal kunnen aanschouwen. Voor microblogging zal ik wel identi.ca gebruiken.

Sabam wil dat internetproviders P2P-verkeer filteren

In 2004 spande Sabam een rechtszaak in tegen de toenmalige internetprovider Tiscali. Sabam vindt Tiscali aansprakelijk voor de uitwisseling van auteursrechtelijk beschermde gegevens via P2P. Ondertussen is Tiscali Scarlet geworden, maar een definitieve uitspraak is er nog altijd niet.

Blijkbaar wil Sabam dat Scarlet de inhoud van P2P-communicatie filtert, om te vermijden dat auteursrechtelijk beschermde informatie op die manier uitgewisseld wordt. In eerste instantie is het dus een proces tegen Scarlet, maar als Sabam zijn gelijk haalt, dan kun je verwachten dat andere providers ook een proces aan hun been zullen hebben.

Laat ons hopen dat het niet zover komt. Ik vind het een griezelig idee dat mijn provider gaat bekijken wat ik allemaal op het Internet uitsteek. Op die manier kan ‘Big Brother’ geweldig veel informatie over mij verzamelen, zonder dat ik kan controleren wie allemaal toegang tot die informatie heeft.

De informatie over mijzelf die ik voor anderen beschikaar wil maken, kies ik toch graag zelf.

Zie ook: de informatie van ZDNet over de zaak Scarlet-Sabam.

Bing, Google en real time search

‘Real time search’ is ‘hot’. Nu er iedere minuut massa's inhoud gepubliceerd wordt door o.a. facebook en twitter, willen de grote zoekmachines die nieuwe inhoud ook kunnen vinden, en liefst nog à al minute.

Twee weken geleden kondigde Microsoft al aan Bing ook berichten op Twitter zal kunnen vinden, vandaag volgt Google.

We kunnen dat uiteraard alleen maar aanmoedigen. Maar de prangende vraag is: hoe zit het met identi.ca?

Bing valt een half uurtje uit door een foutje bij het testen

Afgelopen vrijdag zouden er tussen 15.30 en 16.00 uur problemen geweest zijn met Microsofts zoekmachine, Bing. Het probleem ontstond toen een configuratie die als test bedoeld was, plots van toepassing was op de ‘live omgeving’.

Ironisch genoeg doen de problemen zich voor net nadat ` <http://www.zdnet.be/news/110683/bing-maps-toont-rijkere-beelden>`__de nieuwe mogelijkheden Bing Maps overal in het IT-nieuws opdoken.

Zie ook deze Blogpost over het probleem op bing.com.

Black screen of death niet veroorzaakt door updates Windows

Eerder deze week kondigde het obscure bedrijf Prevx aan dat de Windows updates van november een Windowssysteem om zeep konden helpen. Windows zou in sommige gevallen niet meer opstarten; je zou enkel een zwart scherm te zien krijgen.

Ondertussen blijkt dat het zogenaamde ‘Black screen of death’ niet door de updates veroorzaakt werd. Het black screen is ogenschijnlijk een ‘feature’ die al meegaat sinds Windows NT. ;-)

Prevx bood alvast zijn verontschuldigingen aan voor het incident.